Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςExpedia: Οι συγχωνεύσεις επιχειρήσεων είναι το επόμενο βήμα για το εταιρικό ταξίδι
Εταιρικά ταξίδια

Expedia: Οι συγχωνεύσεις επιχειρήσεων είναι το επόμενο βήμα για το εταιρικό ταξίδι

Η Expedia έχει ξεκάθαρες βλέψεις και προς το εταιρικό ταξίδι, έχοντας αποκτήσει κάποιες εταιρείες διαχείρισης ταξιδιών στα τόσα χρόνια λειτουργίας της. Έχοντας επίσης στο οπλοστάσιο της την πλατφόρμα Egencia, ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία εταιρικού ταξιδιού στον κόσμο, δεν θα μπορούσε να μην στοχεύει και στο εταιρικό ταξίδι μεταξύ άλλων.

Το εταιρικό ταξίδι βιώνει μια περίοδο κατά την οποία τόσο οι online travel agents ψάχνουν να βγάλουν όλο και περισσότερες προσφορές για να καλύψουν τη ζήτηση, όσο και οι εταιρίες που οργανώνουν τα εταιρικά ταξίδια αναζητούν τρόπους για να ενισχύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις τεχνολογικές τους παροχές. Όλα αυτά οδηγούν το εταιρικό ταξίδι σε έναν δρόμο ενοποίησης των εταιριών για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.
 
Η Expedia συγκεκριμένα που έχει ξεκάθαρες βλέψεις και προς το εταιρικό ταξίδι, έχει αποκτήσει κάποιες εταιρείες διαχείρισης ταξιδιών στα τόσα χρόνια λειτουργίας της. Έχοντας επίσης στο οπλοστάσιο της την πλατφόρμα Egencia, ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία εταιρικού ταξιδιού στον κόσμο, δεν θα μπορούσε να μην στοχεύει και στο εταιρικό ταξίδι μεταξύ άλλων.
 
Ο Dara Khosrowshahi, διευθύνων σύμβουλος της Expedia, στο GBTA Convention 2016, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Υπήρχε μια περίοδος στο εταιρικό ταξίδι κατά την οποία συνέβαιναν πολλές συγχωνεύσεις, όσον αφορά την American Express GBT και την Carlson Wagonlit Travel. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολλές ενοποιήσεις στον κλάδο των εταιρικών ταξιδιών επειδή αρκετές εταιρίες δεν είναι ικανές να επενδύσουν στην τεχνολογία. Η χρηματοδότηση σε αυτή τη βιομηχανία είναι σχετικά φτηνή και βοηθάει τις συγχωνεύσεις“.
 
Ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Expedia, Mark Okerstrom, ανέφερε παλαιότερα, “Θέλουμε το εταιρικό ταξίδι να μεγαλώσει και να επεκταθεί περισσότερο απ’ όσο είναι σήμερα, και αυτό ακριβώς είναι το πλάνο μας“.
 
Λαμβάνοντας υπόψιν τους κινδύνους της αύξησης στη ζήτηση του εταιρικού ταξιδιού, ο Khosrowshahi είπε ότι η συνεχής ανάπτυξη έχει δώσει στην Expedia τη δυνατότητα να έχει περισσότερες επιλογές, τις οποίες δεν θα είχε αν δεν υπήρχε τόση ζήτηση.
 
Ο Khosrowshahi ανέφερε επίσης στο συνέδριο, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Expedia όταν εξαγοράζει μια άλλη εταιρεία για τις ικανότητές της, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του προσωπικού, και μετά έχει να αντιμετωπίσει την πρόκληση της ολοκληρωμένης ενσωμάτωσης των υπαλλήλων της νέας εταιρείας στην εταιρική κουλτούρα της Expedia. 
 
Η Expedia συγκεκριμένα αναζητά έμπειρα στελέχη στην τεχνολογία και ειδικότερα στην τεχνητή νοημοσύνη, για να μπορεί να φτιάξει ένα καλύτερο ηλεκτρονικό περιβάλλον για τις αναζητήσεις των πτήσεων.
 
Ο Reggie Aggarwal, διευθύνων σύμβουλος της Cvent, η οποία προσφέρει μια πλατφόρμα για διαχείριση εκδηλώσεων και συναντήσεων και πρόσφατα αποκτήθηκε από την Vista Equity, πρότεινε πως οι τουριστικές εταιρείες πρέπει σιγά σιγά να συγχωνευτούν με άλλες εταιρίες για να μπορούν να προωθούν καλύτερα το προϊόν τους. Κατά τον Aggarwal, “όλες οι εταιρείες τείνουν να παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως τεχνολογικές καθώς είναι κάτι το διαφορετικό, δεν συνειδητοποιούν όμως ότι υπάρχουν καλύτερες εταιρείες στο χώρο της τεχνολογίας με τις οποίες θα μπορούσαν να συνεργαστούν για να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό προϊόν“.
 
Ο Kevin Frid, ο νέος επικεφαλής των Accorhotels για τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική ανέφερε πως, “σύμφωνα με την συνολική κατάσταση στην μακροοικονομία, ό,τι συγχωνεύσεις και αποκτήσεις εταιρειών μπορεί να συμβούν, θα συμβούν με την έναρξη ενός καινούριου κύκλου επιχειρήσεων“.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024