Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠοια θα είναι η 'νέα κανονικότητα' στα ταξίδια
Τάσεις

Ποια θα είναι η 'νέα κανονικότητα' στα ταξίδια

Οι νεότεροι ταξιδιώτες, στην ηλικιακή ομάδα 18-35, που φαίνεται να είναι λιγότερο ευάλωτοι στον COVID-19, μπορεί να είναι μεταξύ των πρώτων που θα ξεκινήσουν να ταξιδεύουν και πάλι.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) σκιαγράφησε τη “νέα κανονικότητα”, καθώς οι χώρες αρχίζουν να τερματίζουν τα lockdown λόγω του COVID-19 και να χαλαρώνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Το “Ταξιδεύοντας υπό τη Νέα Κανονικότητα” είναι μέρος του σχεδίου του WTTC, το οποίο περιλαμβάνει κρίσιμα βήματα και συντονισμένες δράσεις, συμπεριλαμβανομένων νέων προτύπων και πρωτοκόλλων, που προσφέρουν έναν ασφαλή και υπεύθυνο “οδικό χάρτη” για ανάκαμψη στον διεθνή τουριστικό τομέα, καθώς οι καταναλωτές αρχίζουν να προγραμματίζουν ξανά ταξίδια.

Η συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα μεταξύ επιχειρήσεων και κυβερνήσεων είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη νέων πρωτοκόλλων υγείας που θα διαμορφώσουν την ταξιδιωτική εμπειρία και θα παρέχουν επίσης στους ανθρώπους ισχυρές διαβεβαιώσεις ασφάλειας όταν ταξιδεύουν.

Η WTTC αναφέρει ότι ο τομέας θα αντιμετωπίσει σταδιακή ανάκαμψη στα ταξίδια τους επόμενους μήνες καθώς θα εμφανιστεί μία “νέα κανονικότητα’, προτού ένα εμβόλιο διατεθεί σε μαζική κλίμακα, αρκετή ώστε να εμβολιάσει δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Τα ταξίδια είναι πιθανό να επιστρέψουν πρώτα στις εγχώριες αγορές μέσω του εσωτερικού τουρισμού. Έπειτα στους πλησιέστερους “γείτονες” μιας χώρας, προτού επεκταθούν σε διάφορες περιοχές και τέλος σε όλες τις ηπείρους, για να καλωσορίσουν την επιστροφή των ταξιδιών σε διεθνείς προορισμούς μεγάλων αποστάσεων.

Το WTTC πιστεύει ότι οι νεότεροι ταξιδιώτες, στην ηλικιακή ομάδα 18-35, που φαίνεται να είναι λιγότερο ευάλωτοι στον COVID-19, μπορεί να είναι μεταξύ των πρώτων που θα ξεκινήσουν να ταξιδεύουν και πάλι.

Η Gloria Guevara, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: “Είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του τουριστικού και ταξιδιωτικού τομέα να συνεργαστούμε και να χαρτογραφήσουμε το δρόμο προς την ανάκαμψη, μέσω συντονισμένων δράσεων και να προσφέρουμε τη διαβεβαίωση ότι οι άνθρωποι πρέπει να αρχίσουν να ταξιδεύουν ασφαλείς ξανά.

Έχουμε μάθει από προηγούμενες εμπειρίες ότι όταν λαμβάνονται υπόψη τα πρωτόκολλα του ιδιωτικού τομέα και έχουμε μια συντονισμένη προσέγγιση, το χρονικό πλαίσιο ανάκαμψης μειώνεται σημαντικά, οπότε η συνεργασία του ιδιωτικού-δημόσιου τομέα είναι ζωτικής σημασίας.

Πρέπει να αποφύγουμε νέες, περιττές διαδικασίες που δημιουργούν καθυστερήσεις και επιβραδύνουν την ανάκαμψη. Ωστόσο, μια γρήγορη και αποτελεσματική επανεκκίνηση των ταξιδιών θα συμβεί μόνο εάν οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο συμφωνήσουν σε ένα κοινό σύνολο υεγιονομικών πρωτοκόλλων που αναπτύχθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα, όπως αυτά που έχουμε περιγράψει. Αυτά πρέπει να παρέχουν τη διαβεβαίωση που χρειάζονται οι ταξιδιώτες και οι αρχές, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες, για να προσφέρουν ανεμπόδιστα ‘νέα κανονικά’ταξίδια χωρίς προβλήματα, σύντομα”.

Τα νέα πρωτόκολλα και πρότυπα καθορίζονται μετά από σχόλια και πολλές συζητήσεις με τα μέλη του WTTC, καθώς και συνεργασία με ενώσεις που εκπροσωπούν τους διάφορους τουριστικούς τομείς. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), η Διεθνής Ένωση Αεροδρομίων (ACI), η Διεθνής Ένωση Κρουαζιερόπλοιων (CLIA), η Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ηνωμένων Πολιτειών (USTA), η Ταξιδιωτική Ένωση Ασίας – Ειρηνικού (PATA), η Διεθνής Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (ETC) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO).

Η IATA, η ACI και ο ICAO συγκεντρώνουν την εμπειρογνωμοσύνη τους και εργάζονται στενά για να καθορίσουν τα καλύτερα πρωτόκολλα για να διατηρήσουν ταξιδιώτες και υπαλλήλους ασφαλείς, για να επιτραπεί η ανάκαμψη του τομέα των αερομεταφορών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και άλλοι εμπειρογνώμονες υγείας συνέβαλαν επίσης παρέχοντας την εμπειρία τους από διάφορες παγκόσμιες ιατρικές κρίσεις.

Για να προσφέρουν κορυφαία απολυμανση, βελτιωμένα πρότυπα υγιεινής και διασφάλιση της ασφάλειας των επισκεπτών, τα ξενοδοχεία αναπτύσσουν πρωτόκολλα βασισμένα στα διδάγματα από την προσφορά δωρεάν δωματίων στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας κατά τη διάρκεια της κρίσης του COVID-19.

  • Θα υπάρξουν νέα πρωτόκολλα για το check-in, που θα περιλαμβάνουν ψηφιακή τεχνολογία, σταθμούς απολύμανσης χεριών σε πολλά σημεία (ακόμη και στο χώρο αποθήκευσης των αποσκευών), ανέπαφη πληρωμή αντί μετρητών, συχνότερη χρήση σκάλας από τους ανελκυστήρες, όπου ο κανόνας των 2 μέτρων μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διατηρηθεί – ακόμη και η μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των οργάνων στον εξοπλισμό γυμναστικής.
  • Οι εταιρείες κρουαζιέρας θα λάβουν περαιτέρω μέτρα για να διασφαλίσουν ότι τα πλοία θα είναι απαλλαγμένα από τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης γαντιών για το προσωπικό ανά πάσα στιγμή, που θα αλλάζονται συχνά, καθώς και συχνότερος καθαρισμός δωματίου.
  • Οι ταξιδιώτες στα αεροδρόμια θα ελέγχονται πριν πετάξουν και κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο προορισμού τους. Πιθανόν να υπάρξουν μέτρα κοινωνικής απόστασης στο αεροδρόμιο και κατά την επιβίβαση, καθώς και χρήση μάσκα εν πτήσει.
  • Τα αεροσκάφη θα υπόκεινται επίσης σε εντατικό καθαρισμό. Αυτά τα μέτρα θα συνδυαστούν με την ανίχνευση επαφών, μέσω εφαρμογής για κινητά, που θα επιτρέπει στις πτήσεις να απογειώνονται/προσγειώνονται από/προς τα αεροδρόμια χωρίς COVID-19.

Τα πρωτόκολλα, τα οποία έχουν αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας εμπειρία από την ανάκαμψη της Κίνας και από νέα επιτυχημένα πρότυπα που χρησιμοποιούνται από στο εμπόριο λιανικής, θα ανακοινωθούν πλήρως τις επόμενες δύο εβδομάδες και θα κοινοποιηθούν στις κυβερνήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να υπάρχει μια συντονισμένη προσέγγιση σχδτικα με τα ταξίδια την εποχή του COVID-19.

Για να επιταχυνθεί η παγκόσμια ανάκαμψη, το WTTC θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την G20, την ΕΕ, τους διεθνείς οργανισμούς και τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, για να βοηθήσει στη “μετάφραση” των νέων πρωτοκόλλων σε εύκολα υιοθετημένες δημόσιες πολιτικές από κάθε χώρα, τηρώντας τα κοινά παγκόσμια πρότυπα.

Ο τουριστικός τομέας είναι πλέον αντιμέτωπος με πάνω από 100 εκατ. απώλειες θέσεων εργασίας παγκοσμίως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και με κόστος έως 2,7 τρισ. δολ. στο ΑΕΠ.

Το 2019, ο τομέας συνέβαλε κατά 10,3% στο παγκόσμιο ΑΕΠ, ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία μιας στις τέσσερις από τις νέες θέσεις εργασίας στον κόσμο και για εννέα συνεχόμενα χρόνια, ξεπερνούσε ποσοστιαία την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024