Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεων των Βρετανών για τη Bank Holiday του Αυγούστου
Έρευνα

Η Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεων των Βρετανών για τη Bank Holiday του Αυγούστου

Ο βροχερός καιρός στη Γηραία Αλβιόνα φαίνεται να οδηγεί τους Βρετανούς εκτός χώρας αυτό το Σαββατοκύριακο αργίας (Bank Holiday), με μια δραματική αύξηση στις αναζητήσεις σε ηλιόλουστα σημεία σε όλη την Ευρώπη, όπως αποκαλύπτει το Hotels.com. Κορυφή στις προτιμήσεις η Κέρκυρα.

Νέα στοιχεία από το Hotels.com δείχνουν αύξηση του αριθμού των αναζητήσεων προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, με την Κέρκυρα στην κορυφή της λίστας της επιθυμίας για ταξίδι το Σαββατοκύριακο της Bank Holiday για τους Βρετανούς (μέχρι 130%). Ακολουθούν οι λαμπεροί γαλλικοί προορισμοί των Καννών και της Νίκαιας (94% και 92% αντίστοιχα). Η πορτογαλική πρωτεύουσ Λισαβόνα εμφάνισε αύξηση κατά 89%, ακολουθούμενη από τη Ρόδο (84%), καθιστώντας την το δεύτερο ελληνικό νησί στο Top10 των πιο δημοφιλών αναζητήσεων. Η Ελλάδα φαίνεται να είναι σίγουρα μια δημοφιλής επιλογή, με την Κεφαλονιά και την Κω επίσης στην κορυφαία δεκάδα, με αύξηση 77% και 58% αντίστοιχα.

Η Kate Hopcraft από το Hotels.com δήλωσε: “Είναι ενδιαφέρον να δούμε το πόσο ποικίλες είναι οι αντιδράσεις των Βρετανών τουριστών στις βροχερές καιρικές προβλέψεις. Έχουμε δει μεγάλες αυξήσεις στον αριθμό των τουριστών που αναζητούν για να απολαύσουν ευρωπαϊκό ήλιο. Από την άλλη μεριά, ο υγρός καιρός δεν έχει πλήξει τον ενθουσιασμό μερικών να ταξιδέψουν εντός της χώρας τους, καθώς υπήρξαν επίσης σημαντικές αυξήσεις στην αναζήτηση προορισμ’ων εντός του Ηνωμένου Βασιλείου. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι πάντα πολυ΄καλό να βλέπουμε ότι οι τουρίστες προσπαθούν να εκμεταλλευθούν σε τόσο μεγάλο βαθμό την τελευταία αργία πριν από τα Χριστούγεννα!”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

01/03/2024
29/02/2024
28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024