Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΣιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Ο Γ. Γεραπετρίτης αναλαμβάνει το Υπουργείο Μεταφορών
Πολιτική

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Ο Γ. Γεραπετρίτης αναλαμβάνει το Υπουργείο Μεταφορών

Ο μέχρι πρότινος υπουργός Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτης αναλαμβάνει άμεσα το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, έως ότου προκηρυχθούν οι εκλογές.

Μετά την παραίτηση του κ. Κώστα Καραμανλή από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, λόγω της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη, ο πρωθυπουργός διόρισε ως μεταβατικό υπουργό- μέχρι τις επερχόμενες εκλογές- τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Συγκεκριμένα, ο μέχρι πρότινος υπουργός Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτης αναλαμβάνει άμεσα τη θέση έως ότου προκηρυχθούν οι εκλογές, κρατώντας παράλληλα το χαρτοφυλάκιο του υπουργού του.

«Μεταβατικός υπουργός, μέχρι τις εθνικές εκλογές, ορίζεται ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, από τον οποίο ήδη ζήτησα να προχωρήσει γρήγορα στη σύσταση ανεξάρτητης και υπερκομματικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος. Αλλά θα εξετάσει και τις διαχρονικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων. Ταυτόχρονα, η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δική της δουλειά. Οι ευθύνες θα αποδοθούν.

Ενώ η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων. Θα πενθήσουμε τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, τους φίλους μας. Θα μείνουμε ενωμένοι και σε αυτή την τραγωδία. Και, μετά, θα σκύψουμε το κεφάλι και θα σφίξουμε τα δόντια. Θα δουλέψουμε ώστε αυτό το “ποτέ ξανά” που άκουσα στη Λάρισα να μην μείνει λόγος κενός. Σας το υπόσχομαι» είπε χαρακτηριστικά στη δήλωση του ο πρωθυπουργός.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024