Τελευταία νέα
HomeΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΤροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης για άμεση έκδοση των εκκρεμών ΚΥΑ, για το Ελληνικό
Επενδύσεις

Τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης για άμεση έκδοση των εκκρεμών ΚΥΑ, για το Ελληνικό

Διευκρινίζεται ότι το ύψος των υψηλών κτιρίων και εγκαταστάσεων εκτός ζώνης 100 μέτρων από τα όρια του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Οικοδομικού Κανονισμού, με τις προβλεπόμενες εξαιρέσεις.

Τροποποιήσεις στον καθορισμό των όρων δόμησης και την κατάρτιση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, επιφέρει τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που κατατέθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Πρόκειται για ρύθμιση που θα διευκολύνει την άμεση έκδοση των 3 εκκρεμών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για την υλοποίηση της επένδυσης, ενώ βάσει της αιτιολογικής έκθεσης “αποσαφηνίζονται απλώς σημεία της υφιστάμενης ρύθμισης προς άρση οποιασδήποτε ερμηνευτικής αμφισβήτησης”, προκειμένου να ολοκληρωθεί με ταχύτητα αλλά και με σεβασμό στο οικιστικό περιβάλλον η επένδυση. προφανώς να αρθούν τα όποια εμπόδια και να επισπευτεί η επένδυση.

Πιο αναλυτικά, διευκρινίζεται ότι το ύψος των υψηλών κτιρίων και εγκαταστάσεων εκτός ζώνης 100 μέτρων από τα όρια του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Οικοδομικού Κανονισμού, με τις προβλεπόμενες εξαιρέσεις.

Αυτό πρακτικά, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση σημαίνει ότι:

  • ως υψηλά κτίρια και εγκαταστάσεις ορίζονται εκείνα που υπερβαίνουν το ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος κατά τον νέο Οικοδομικό Κανονισμό του 2012
  • ενώ η απαγόρευση της κατασκευής τους σε ζώνη 100 μέτρων από τα όρια του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου δεν καταλαμβάνει τμήματα των υψηλών κτιρίων και εγκαταστάσεων, εφόσον το ύψος των τμημάτων αυτών δεν υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος ανά ζώνη ανάπτυξης ή περιοχή προς πολεοδόμηση.

“Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η προτείνουσα τροποποίηση, ως έχουσα αποκλειστικά ερμηνευτικό χαρακτήρα, δεν επιδεινώνει κατά τον οποιονδήποτε τρόπο το οικιστικό περιβάλλον των όμορων κτιρίων και οικιστικών περιοχών, διότι αναφέρεται σε ύψη κτιρίων και εγκαταστάσεων που επιτρέπονται εντός της οικείας ζώνης ή περιοχής”, καταλήγει η αιτιολογική έκθεση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ-ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024