Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι ΗΠΑ δέχονται από αρχές Νοεμβρίου τους πλήρως εμβολιασμένους από το εξωτερικό
Ταξιδιωτική οδηγία

Οι ΗΠΑ δέχονται από αρχές Νοεμβρίου τους πλήρως εμβολιασμένους από το εξωτερικό

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την άρση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης από τις αρχές Νοεμβρίου για όλους όσοι έρχονται στη χώρα από το εξωτερικό και είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του COVID-19.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου την άρση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης από τις “αρχές Νοεμβρίου” για όλα τα άτομα που προέρχονται από το εξωτερικό υπό τον όρο να έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του COVID-19.

“Αυτό αφορά το σύνολο των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια που είναι αναγνωρισμένα από την FDA“, την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, δήλωσε ο Thierry Breton, αρμόδιος για τον συντονισμό της προμήθειας της ΕΕ με εμβόλια κατά του COVID σε συνέντευξή του στην Ουάσινγκτον και στο AFP. Ο Thierry Breton συναντήθηκε με τον συντονιστή του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας Jeff Zients. “Μου είπε ότι για τα άλλα εμβόλια, για το AstraZeneca συγκεκριμένα, η υγειονομική τους υπηρεσία είναι αυτή που θα αποφασίσει αλλά φαινόταν να είναι θετικός και αισιόδοξος”, πρόσθεσε.

“Αυτό που κατάλαβα από τις συζητήσεις που είχαμε, είναι ότι ήταν πεπεισμένος πως ήταν αρμοδιότητα της υπηρεσίας υγείας αλλά βάσει των διαθέσιμων στοιχείων (για τα αναγνωρισμένα εμβόλια από τις ευρωπαϊκές αρχές υγείας), δεν υπήρχε ανησυχία“, εξήγησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο Thierry Breton ρώτησε τον Jeff Zients για το χρονοδιάγραμμα, και συγκεκριμένα αν αυτή η άδεια μπορεί να δοθεί μέχρι την 1η Νοεμβρίου, ημερομηνία έναρξης ισχύος της άρσης των περιορισμών: “Φαινόταν να είναι θετικός και για τις ημερομηνίες”, δήλωσε.

Νωρίτερα, ο Breton υποστήριξε στους Αμερικανούς ότι η Ευρώπη “έγινε η πρώτη ήπειρος στον κόσμο όχι μόνο όσον αφορά την παραγωγή εμβολίων, την εξαγωγή, καθώς εξάγουμε περισσότερο από το ήμισυ της παραγωγής μας σε αντίθεση με τις ΗΠΑ. Αλλά και όσον αφορά τον αριθμό των εμβολιασμένων ανθρώπων καθώς είναι η πρώτη ήπειρος στον κόσμο σε αριθμό ‘πλήρως εμβολιασμένων'”. “Είμαστε σε μια κατάσταση όπου είμαστε η πρώτη ήπειρος και περιλαμβανόμαστε στους περιορισμούς όπως η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες, αυτό δεν έχει απολύτως κανένα νόημα”, επέμεινε.

Στη φωτογραφία, ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας Jeff Zients (αριστερά) με τον  αρμόδιο για τον συντονισμό της προμήθειας της ΕΕ με εμβόλια κατά του COVID Thierry Breton, στον Λευκό Οίκο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023