Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsTUI: 'Θα αναστείλουμε το πρόγραμμα της Ισπανίας εάν η βρετανική κυβέρνηση επαναφέρει την καραντίνα'
TOs

TUI: 'Θα αναστείλουμε το πρόγραμμα της Ισπανίας εάν η βρετανική κυβέρνηση επαναφέρει την καραντίνα'

Μελλοντικά, η βρετανική κυβέρνηση ίσως επανεξετάζει τον κατάλογο των ασφαλών προορισμών της όχι κάθε τρεις εβδομάδες, αλλά βάσει ενός συστήματος όπου οι χώρες θα εγκρίνονται ή όχι, ανάλογα με τις εξάρσεις ή μειώσεις στα κρούσματα. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει πονοκέφαλο στους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Η TUI αναφέρει ότι παρακολουθεί στενά τις βρετανικές κυβερνητικές οδηγίες, μετά από ανησυχίες ότι οι Βρετανοί τουρίστες που επιστρέφουν από την Ισπανία πιθανόν αναγκαστούν να απομονωθούν για 14 ημέρες λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Η βρετανική κυβέρνηση κατάργησε την απαίτηση καραντίνας για αφίξεις από την Ισπανία -μαζί με περισσότερες από 60 άλλες χώρες- στις 4 Ιουλίου, επιτρέποντας την επανεκκίνηση της πώλησης πακέτων διακοπών. Ωστόσο, ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 στην Ισπανία έχει τριπλασιαστεί από τη στιγμή που η χώρα βγήκε από το lockdown, με άλλες 4.581 περιπτώσεις να καταγράφονται την περασμένη Δευτέρα.

Οι βρετανικές εφημερίδες σημειώνουν ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει την κατάσταση και θα μπορούσε να επιβάλει εκ νέου μια καραντίνα στις αφίξεις από την επόμενη εβδομάδα.

Εκπρόσωπος της TUI δήλωσε ότι εάν συμβεί αυτό, ο Τ.Ο. θα αναστείλει το πρόγραμμά του στην Ισπανία. “Σύμφωνα με το πρόγραμμα TUI Holiday Promise, δε θα μεταφέρουμε πελάτες μας σε διακοπές, εάν γνωρίζουμε ότι πρέπει να μπουν σε καραντίνα κατά την άφιξη ή κατά την επιστροφή τους στο σπίτι”, είπε. “Παρακολουθούμε στενά τις κυβερνητικές οδηγίες και σε περίπτωση που αυτό αλλάξει, θα προσαρμόσουμε το πρόγραμμα διακοπών μας και θα επικοινωνήσουμε προληπτικά με όλους τους πελάτες που επηρεάζονται, για να συζητήσουμε τις επιλογές τους. Εάν οι διακοπές των πελατών μας δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν λόγω του COVID-19, θα έχουν την επιλογή να λάβουν είτε πιστωτικό σημείωμα επιστροφής χρημάτων στην πλήρη αξία των διακοπών τους είτε επιστροφή χρημάτων σε μετρητά”.

Η Ισπανία έχει επί του παρόντος περισσότερα από 260.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, με περισσότερους από 28.000 θανάτους.

Το Βρετανικο Υπουργείο Εξωτερικών επικαιροποίησε τις ταξιδιωτικές του οδηγίες για την Ισπανία, προειδοποιώντας ότι οι τοπικές αρχές σε τμήματα της Καταλονίας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων περιοχών της Βαρκελώνης, ζήτησαν από τους κατοίκους να μην βγαίνουν από το σπίτι τους πάρα μόνο για βασικές ανάγκες. Απαγορεύονται οι συναντήσεις με περισσότερα από 10 άτομα και έχουν διαταχθεί να κλείσουν τα νυχτερινά κέντρα. Ακόμη, έχουν επιβληθεί περιορισμοί στις ώρες λειτουργίας μπαρ και εστιατορίων. Τα μέτρα αυτά ισχύουν έως την 1η Αυγούστου.

Μελλοντικά, η βρετανική κυβέρνηση ίσως επανεξετάσει τον κατάλογο των ασφαλών προορισμών της όχι κάθε τρεις εβδομάδες, αλλά θα το κάνει βάσει ενός συστήματος όπου οι χώρες θα εγκρίνονται ή όχι ανάλογα με τις εξάρσεις ή μειώσεις στα κρούσματα. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει πονοκέφαλο στους ταξιδιωτικούς πράκτορες, που θα πρέπει να διακόπτουν τα προγράμματά τους με λίγη ή καθόλου ειδοποίηση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024