Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΥποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους ανοιχτούς χώρους στη Ρώμη
Προορισμός

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους ανοιχτούς χώρους στη Ρώμη

Η Ιταλία κατέγραψε χθες Πέμπτη περισσότερες από 2.000 νέα κρούσματα κορονοϊού για πρώτη φορά από τα τέλη Απριλίου.

Από αύριο η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους ανοικτούς χώρους στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης. Αυτό ανακοιώθηκε από τον πρόεδρο της περιφέρειας του Λατίου (Lazio), με πρωτεύουσα την “Αιώνια Πόλη”, Nicola Zingaretti.

Εξαιρούνται από το μέτρο τα παιδιά μέχρι 6 ετών και οι ενήλικες με χρόνιες παθήσεις ασύμβατες με τη χρήση μάσκας.

“Πρόκειται για μέτρο που βοηθά στον περιορισμό των κρουσμάτων και στην χρήσιμη εφαρμογή των κανόνων”, τόνισε ο Zingaretti.

Η Ιταλία κατέγραψε χθες Πέμπτη περισσότερες από 2.000 νέα κρούσματα κορονοϊού για πρώτη φορά από τα τέλη Απριλίου.

Ορισμένες άλλες ιταλικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Καμπανίας με επίκεντρο τη Νάπολη, έχουν ήδη καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας. Μέχρι σήμερα οι μάσκες ήταν υποχρεωτικές μόνο σε κλειστούς δημόσιους χώρους, όπως καταστήματα και κινηματογράφους. “Τα περισσότερα από τα κρούσματα συνδέονται με την έλλειψη σεβασμού στη χρήση μάσκας και στις κοινωνικές αποστάσεις“, δήλωσε ο επικεφαλής της υγείας του Λάτσιο, Alessio D’Amato, κατά την ανακοίνωση του νέου μέτρου. Η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που χτυπήθηκε από το COVID-19 και έχει το δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη μετά τη Βρετανία, με σχεδόν 36.000 ανθρώπους να πεθαίνουν από το ξέσπασμα του Φεβρουαρίου. Έχει καταγράψει 317.409 κρούσματα.

Χάρη σε ένα από τα πιο αυστηρά lockdown στον κόσμο, η ιταλική κυβέρνηση κατάφερε να ελέγξει τη μετάδοση μέχρι το καλοκαίρι. Τα κρούσματα αυξήθηκαν σταδιαακά τους τελευταίους δύο μήνες, αλλά η Ιταλία εξακολουθεί να βλέπει πολύ λιγότερες μολύνσεις καθημερινά από ότι σε άλλα μέρη της Ευρώπης, με τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Βρετανία να καταγράφουν χιλιάδες περισσότερες περιπτώσεις την ημέρα. Ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte απέκλεισε την επιστροφή σε εθνικό επίπεδο lockdown, αλλά αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ενδέχεται να πρέπει να εφαρμοστούν στο μέλλον αυστηρότεροι περιορισμοί σε περιορισμένες περιοχές για να περιοριστούν τυχόν τοπικά ξεσπάσματα του COVID-19.

Στη φωτογραφία, τουρίστες μπροστά στη Fontana di Trevi, στη Ρώμη (φωτό: Reuters).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024