Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ Κρήτη στοχεύει στους Βρετανούς τουρίστες ποιότητας
Παρουσία του νομάρχη Ρεθύμνου στην WTM του Λονδίνου

Η Κρήτη στοχεύει στους Βρετανούς τουρίστες ποιότητας

Ο νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης, επέστρεψε από το Λονδίνο, όπου συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market (WTM), που πραγματοποιήθηκε 8–11 Νοεμβρίου. Η WTM γιορτάζει φέτος τα 31 […]

Ο νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης, επέστρεψε από το Λονδίνο, όπου συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market (WTM),<...> που πραγματοποιήθηκε 8–11 Νοεμβρίου.

Η WTM γιορτάζει φέτος τα 31 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα διεθνή τουριστικά δρώμενα με καταλυτική παρουσία στη διεθνή τουριστική αγορά, καθώς συμμετέχουν σε αυτή οι εθνικοί οργανισμοί τουρισμού από όλες τις χώρες του κόσμου καθώς και μεγάλοι τουριστικοί παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας. Η έκθεση φιλοξενήθηκε σε εκθεσιακό χώρο έκτασης 42.269 τ.μ., συμμετείχαν σε αυτή 45.571 εκθέτες, μεταξύ των οποίων 187 χώρες, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών υπολογίζεται σε 24.402.

Η Κρήτη συμμετείχε και φέτος με δικό της περίπτερο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο νομάρχης Ρεθύμνου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών πρακτορείων, αλλά και δημοσιογράφους ξένων χωρών. Συμμετείχε ακόμα μαζί με τον αντινομάρχη Ηρακλείου, κ. Φραγάκη και τον Ρεθεμνιώτη τουριστικό πράκτορα, κ. Στρατή Μπερέτη, σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο του ΕΟΤ, κ. Κανελλόπουλο, ο οποίος υπογράμμισε ότι δίνεται μεγάλη προτεραιότητα στη βρετανική αγορά και ο στόχος σε αυτή την κατεύθυνση είναι η προσέλκυση τουρισμού ποιότητας, βελτιώνοντας την υποδομή του ελληνικού τουρισμού, ανάλογα με τις απαιτήσεις των Βρετανών τουριστών ποιότητας. Και ανέφερε συγκεκριμένα ότι μέσα σε αυτή τη στρατηγική θα είναι η δημιουργία νέων γηπέδων γκολφ καθώς και μαρίνες.

Σύμφωνα τέλος με εκτιμήσεις μεγάλων τουριστικών πρακτόρων του εξωτερικού, το τουριστικό ρεύμα της Αγγλίας προς την Ελλάδα θα κινηθεί με μικρή άνοδο σε σχέση με πέρυσι, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζει η Αγγλία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024