Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚ. Μαρκόπουλος: O τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην έξοδο από την οικονομική κρίση της ΕΕ
Συμβούλιο των Υπουργών Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ

Κ. Μαρκόπουλος: O τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην έξοδο από την οικονομική κρίση της ΕΕ

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος παρενέβη χθες στο Συμβούλιο των Υπουργών Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ στις Βρυξέλες. O υπουργός έθεσε κατά τη διάρκειας της ομιλίας του το ζήτημα…

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος παρενέβη χθες στο Συμβούλιο των Υπουργών Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ στις Βρυξέλες. O υπουργός<...> έθεσε κατά τη διάρκειας της ομιλίας του το ζήτημα πως ο τουρισμός μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην έξοδο από την οικονομική κρίση της ΕΕ. Ο κ. Μαρκόπουλος στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι για τους ευρωπαίους πολίτες ο τουρισμός ταυτίζεται με το πρότυπο ζωής και επομένως επιβάλλεται η ΕΕ να στηρίζει οριζόντια και κάθετα τις δράσεις του.

Σύμφωνα και με τη συνθήκη της Λισσαβόνας, όπως υποστηρίζει η Ελλάδα, ο τουρισμός δημιουργεί επενδύσεις, θέσεις απασχόλησης και αφορά σε άλλες πτυχές της οικονομικής ανάπτυξης όπως μεταφορές, εμπόριο (μικρομεσαίες επιχειρήσεις) και υπηρεσίες.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος, έθεσε την ατζέντα των ελληνικών προτάσεων μεταξύ των οποίων:

  • Εισαγωγή της τουριστικής ανάπτυξης στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και θεσμοθέτησης αυτού,
  • Θεσμοθέτηση ποσόστωσης στις οικονομικές ενισχύσεις για τουριστικές επιχειρήσεις,
  • Επιτάχυνση και ενδυνάμωση της εφαρμογής του κοινωνικού τουρισμού για ενδοευρωπαϊκές τουριστικές μετακινήσεις,
  • Θεσμοθέτηση οικονομικών και ποιοτικών κριτηρίων για τον κοινωνικό τουρισμό εντός της ΕΕ,
  • Συγκεκριμενοποίηση των μορφών και των μετακινήσεων του κοινωνικού τουρισμού, σε αμφίδρομη δράση μεταξύ Βορρά και Νότου.
    Η ελληνική θέση, όπως την εξέφρασε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος, είναι ότι αποτελεί κοινό συμφέρον για την ΕΕ, και όχι μόνο για τις μεσογειακές χώρες, η ενίσχυση του τουρισμού, ο οποίος πλήττεται από την οικονομική κρίση.

    Αμέσως μετά την ομιλία του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης η τσεχική Προεδρία δήλωσε ότι η συζήτηση για τον τουρισμό έχει σημασία, καθώς και ότι θα επεξεργαστεί τις ελληνικές προτάσεις και θα επανέλθει.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024