Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠ. Ψωμιάδης: Να προσελκύσουμε τουρίστες από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ
Επιστολή του νομάρχη Θεσσαλονίκης στον Π. Γερουλάνο

Π. Ψωμιάδης: Να προσελκύσουμε τουρίστες από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ

Επιστολή στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο έστειλε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχετικά με την προσέλκυση Ουκρανών τουριστών στην Ελλάδα και την άρση των εμποδίων που λειτουργούν ανασταλτικά προς την κατεύθυνση αυτή….

Επιστολή στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο έστειλε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχετικά με την<...> προσέλκυση Ουκρανών τουριστών στην Ελλάδα και την άρση των εμποδίων που λειτουργούν ανασταλτικά προς την κατεύθυνση αυτή.

Στην επιστολή του ο νομάρχης επισημαίνει ότι “ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά στοιχήματα της χώρας μας είναι ο τουρισμός και δη η προσέλκυση τουριστών από χώρες του λεγόμενου πρώην ανατολικού μπλοκ, όπως η Ρωσία, η Ουκρανία κ.λπ.” και τονίζει με έμφαση ότι “1,5 εκατ. Ουκρανοί διαχέονται στην τουριστική αγορά της νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου, εκ των οποίων μόλις 42.000 επισκέπτονται την Ελλάδα ενώ 1 εκατομμύριο πηγαίνουν στην Τουρκία”.

Ο νομάρχης ζητά από τον Υπουργό να εξετάσει το ζήτημα των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην έκδοση βίζας, γεγονός που λειτουργεί ανασχετικά όσον αφορά την επιλογή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού για τους Ουκρανούς και να μεριμνήσει δεόντως, υπογραμμίζοντας ότι “οι προξενικές αρχές δεν επαρκούν για να ανταποκριθούν στον όγκο των αιτήσεων και αυτό λειτουργεί ανασχετικά όσον αφορά την επιλογή της χώρας μας ως τουριστικό προορισμό από τους Ουκρανούς”.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

“Αγαπητέ κ. υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά στοιχήματα της χώρας μας είναι ο τουρισμός και δη η προσέλκυση τουριστών από χώρες του λεγόμενου πρώην ανατολικού μπλοκ, όπως η Ρωσία, η Ουκρανία κ.λπ.

Ιδιαίτερα η τελευταία, μπορεί αποτελέσει σημαντική πηγή εσόδων για τη χώρα μας δεδομένου ότι 1,5 εκατ. Ουκρανοί διαχέονται στην τουριστική αγορά της νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου εκ των οποίων μόλις 42.000 επισκέπτονται την Ελλάδα ενώ 1 εκατ. πηγαίνουν στην Τουρκία. Επιπροσθέτως, η Ουκρανία είναι μια ομόδοξη θρησκευτικά χώρα, το οποίο σημαίνει ότι είναι λογικό να υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον να επισκεφθούν την Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Ένα μεγάλο πρόβλημα στο οποίο οφείλεται αυτή η υστέρηση είναι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έκδοση της βίζας. Οι προξενικές αρχές δεν επαρκούν για να ανταποκριθούν στον όγκο των αιτήσεων και αυτό λειτουργεί ανασχετικά όσον αφορά την επιλογή της χώρας μας ως τουριστικό προορισμό από τους Ουκρανούς.

Κατόπιν τούτων, και με δεδομένο ότι το πρόβλημα δεν αυτό αφορά μόνο την Ουκρανία αλλά και άλλες ανατολικές χώρες, σας ζητώ να ενεργήσετε τα δέοντα ώστε να διευκολύνετε την έκδοση βίζας που θα οδηγήσει στην αύξηση των τουριστών στη βόρεια Ελλάδα.

Με εκτίμηση,
Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024