Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσίαση του 10ετούς σχεδίου δράσης του ΣΕΤΕ για την τουριστική ανάπτυξη στον Ν. Ανδρουλάκη
Τουριστική πολιτική

Παρουσίαση του 10ετούς σχεδίου δράσης του ΣΕΤΕ για την τουριστική ανάπτυξη στον Ν. Ανδρουλάκη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε το σχέδιο δράσης για την τουριστική ανάπτυξη που επεξεργάστηκε ο ΣΕΤΕ σημαντικό εργαλείο και τόνισε ότι επιδιώκει να καλύψει την παντελή έλλειψη στρατηγικής για τον τουρισμό από την πλευρά της κυβέρνησης.

Eκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) παρουσίασαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκο Ανδρουλάκη, το 10ετές σχέδιο δράσης για την τουριστική ανάπτυξη που επεξεργάστηκαν φορείς του κλάδου.

“Ο τουριστικός κλάδος της χώρας μας, έρχεται σήμερα αντιμέτωπος και με το μεγάλο κύμα ανατιμήσεων που φέρνει η αύξηση των τιμών της ενέργειας. Το σχέδιο δράσης για την τουριστική ανάπτυξη που επεξεργάστηκε ο ΣΕΤΕ αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο που επιδιώκει να καλύψει την παντελή έλλειψη στρατηγικής για τον τουρισμό από την πλευρά της κυβέρνησης”, ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

“Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο ολοκληρωμένο προϊόν, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και τη διασύνδεσή του με τον αγροδιατροφικό τομέα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις περιφερειακής ανάπτυξης που δεν θα περιορίζεται μόνο τους θερινούς μήνες”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ακόμη ότι ο τουριστικός κλάδος της χώρας μας, που έχει πληγεί σοβαρά από τις συνέπειες της πανδημίας, έρχεται σήμερα αντιμέτωπος και με το μεγάλο κύμα ανατιμήσεων που φέρνει η αύξηση των τιμών της ενέργειας. Με τα μηνύματα για τη φετινή χρονιά να είναι ιδιαίτερα θετικά, πρέπει να λάβουμε άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να θωρακίσουμε την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού. Πρόσθεσε δε ότι στόχος θα πρέπει να είναι ένα σύγχρονο, ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν, με το οποίο “θα επιτύχουμε την επέκταση της τουριστική σεζόν καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, δίνοντας έμφαση σε μορφές τουρισμού, όπως ο χειμερινός και ο συνεδριακός τουρισμός, δημιουργώντας έτσι προϋποθέσεις περιφερειακής ανάπτυξης”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε το σχέδιο δράσης για την τουριστική ανάπτυξη που επεξεργάστηκε ο ΣΕΤΕ σημαντικό εργαλείο και τόνισε πώς “επιδιώκει να καλύψει την παντελή έλλειψη στρατηγικής για τον τουρισμό από την πλευρά της κυβέρνησης”.

“Χαιρετίζουμε κάθε προσπάθεια που συμβάλει στην τουριστική μας ανάπτυξη, ωστόσο, πιστεύουμε ότι η χάραξη στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό της χώρας είναι πρωτίστως ευθύνη της κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση με όλες του τις δυνάμεις”, υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα διαχρονικά προβλήματα του ελληνικού τουρισμού, που αφορούν σε υποδομές, όπως λιμάνια και αεροδρόμια, στα δίκτυα ενέργειας και ύδρευσης, καθώς και στη διαχείριση απορριμμάτων που επηρεάζουν τη λειτουργία του τουρισμού και την ποιότητα των ελληνικών προορισμών. Επίσης, έγινε αναφορά στο ζήτημα της έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού, που εντάθηκε μέσα στην πανδημία, καθώς το τουριστικό εισόδημα της χώρας περιορίστηκε δραστικά, ενώ τονίστηκε η απαξίωση των σχολών τουριστικών επαγγελμάτων της χώρας και η έλλειψη διασύνδεσης των προγραμμάτων κατάρτισης με τις επιχειρήσεις του τουρισμού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής και υπεύθυνος τομέα Τουρισμού, κ. Δ. Μπιάγκης, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού και γραμματέας τομέα Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μάντζος. Από την πλευρά του ΣΕΤΕ παρέστησαν ο πρόεδρος κ. Γιάννης Ρέτσος, ο αντιπρόεδρος, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, η γενική διευθύντρια, κα Μαρία Γάτσου και ο γενικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, κ. Ηλίας Κικίλιας.

Η απάντηση του Υπουργείου Τουρισμού
“Η Κυβέρνηση εφαρμόζει μια εθνική στρατηγική για τον τουρισμό και εργάζεται σκληρά για την ολική επαναφορά του. Το 2021 το τουριστικό προϊόν έφερε 10,5 δισ. ευρώ έσοδα στην ελληνική οικονομία.

Το 2022, οι συμφωνίες που κάνει το Υπουργείο Τουρισμού, αλλά και οι εκτιμήσεις των παραγόντων της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, φέρνουν αισιόδοξα μηνύματα πως η Ελλάδα θα κάνει πρωταθλητισμό.

Με άξονες της στρατηγικής της, την ασφάλεια, την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, τη βιωσιμότητα, την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Με στόχο την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων και των Ελληνίδων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη στήριξη όλων όσοι απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με το τουριστικό προϊόν. Ο τουρισμός τελικά επιστρέφει το μέρισμα της επιτυχίας στη μέση ελληνική οικογένεια. Και όπως κάθε εθνική στρατηγική, απαιτεί την συμπόρευση όλων των δυνάμεων.

Έτσι, αναμένουμε από τον κ. Ανδρουλάκη τις εποικοδομητικές του προτάσεις για τον τουρισμό, τις οποίες ακόμα δεν έχουμε δει. Και να τις καταθέσει εγκαίρως, καθώς η τουριστική σεζόν, φέτος, θα ξεκινήσει νωρίτερα από ποτέ”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/10/2023
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023