Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣυναντήσεις Πετραλιά με εκπροσώπους τουριστικών φορέων στο Λονδίνο
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Συναντήσεις Πετραλιά με εκπροσώπους τουριστικών φορέων στο Λονδίνο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2006: Συναντήσεις με εξέχουσες προσωπικότητες της διεθνούς τουριστικής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας πραγματοποίησε χτες στο Λονδίνο, με αφορμή την πραγματοποίηση της έκθεσης World Travel Market, η ελληνίδα υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2006: Συναντήσεις με εξέχουσες προσωπικότητες της διεθνούς τουριστικής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας πραγματοποίησε χτες στο Λονδίνο, με αφορμή την πραγματοποίηση της έκθεσης World Travel Market, η ελληνίδα υπουργός<...>Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε χτες με τον Αντιπρόεδρο του www.expedia.com, του μεγαλύτερου τουριστικού site στον κόσμο, κ. David Roche, με τον οποίο, όπως ανέφερε αργότερα σε δηλώσεις της η υπουργός έβαλαν κάποιες βάσεις για τη μεταξύ τους συνεργασία. Σημειώνεται ότι οι υπόλοιπες λεπτομέρειες θα συζητηθούν στη νέα τους συνάντηση, που έχει προγραμματισθεί σε 10 δέκα μέρες στην Αθήνα.

Σχολιάζοντας δε την νέα διαφημιστική εκστρατεία του υπουργείου τουρισμού η κυρία Πετραλιά ανέφερε: “Πιστεύω ότι η νέα διαφημιστική μας εκστρατεία που ξεκινήσαμε εδώ στο Λονδίνο και στην World Travel Market και η απόφαση μας να γίνει η διαφημιστική μας καμπάνια πολύ πιο σύγχρονη, με την βοήθεια και των ηλεκτρονικών μέσων, θα βοηθήσει την επόμενη χρονιά τα ελληνικά ξενοδοχεία και γενικότερα την τουριστική βιομηχανία. Σε αυτή την προσπάθεια θα συνεργαστούμε και με την ΠΟΞ για αυτό και παρών στην συνάντηση ήταν και ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, εκπροσωπώντας την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων”. Από την πλευρά του ο κ. David Roche ανέφερε ότι “η Expedia.com ενδιαφέρεται πολύ για την ελληνική αγορά και θέλει να εμβαθύνει σε αυτή”.

Τη Δευτέρα, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του World Tourism Organisation (WTO) κ. Francesco Frangialli. Σε δηλώσεις της χαρακτήρισε την συζήτηση ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και τόνισε μεταξύ άλλων ότι “αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την συνεργασία μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, σε μία βάση συστηματική και ουσιαστική. Τον επόμενο μήνα θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε εκ νέου με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, στην Αθήνα”.

Επίσης, τη Δευτέρα η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης συναντήθηκε με τους μεγαλύτερους Βρετανούς tour operators, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Η Υπουργός στην ομιλία της αναφέρθηκε στην τουριστική πολιτική της Ελλάδας και τόνισε μεταξύ άλλων ότι “Διαρκώς εκσυγχρονίζουμε το παραδοσιακό μας μοντέλο του ήλιου και της θάλασσας και παράλληλα αναπτύσσουμε νέες μορφές τουρισμού, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστική περιόδου σε 12 μήνες. Προωθούμε την στρατηγική μας μέσα από ένα πλέγμα νέων επενδύσεων και νέων θεσμικών πλαισίων, που περιορίζουν την γραφειοκρατία”.

Παράλληλα, επισήμανε ότι “η Ελλάδα είναι μία από τις ασφαλέστερες χώρες και απέχει μόνο 3,5 ώρες από την Βρετανία, δύο παράγοντες που είναι πολύ σημαντικοί για την βρετανική αγορά» και πρόσθεσε ότι «οι κλιματολογικές συνθήκες σε συνδυασμό με την πολιτιστική παράδοση και την κληρονομιά που μας άφησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, καθιστούν την Ελλάδα ιδανικό τουριστικό προορισμό”.

Επίσης ανέφερε ότι “είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών» και τους ενημέρωσε για την νέα διαδικασία αστεροποίησης των τουριστικών καταλυμάτων”.

Η υπουργός προσκάλεσε όλους τους tour operators να επισκεφθούν και να «εξερευνήσουν την Ελλάδα με όλες τους τις αισθήσεις» αξιοποιώντας το μήνυμα της νέας διαφημιστικής καμπάνιας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης «Explore your senses in Greece».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024