Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤουριστική προβολή του νομού Ρεθύμνου σε ρωσικά ΜΜΕ
Συνάντηση του νομάρχη ρεθύμνου με Ρώσους δημοσιογράφους

Τουριστική προβολή του νομού Ρεθύμνου σε ρωσικά ΜΜΕ

Επίσκεψη στο νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Παπαδάκη, πραγματοποίησαν χθες 10 Ρώσοι δημοσιογράφοι, που εργάζονται σε τουριστικά έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα της Ρωσίας. Οι 10 δημοσιογράφοι πραγματοποιούν ολιγοήμερη επίσκεψη στην Κρήτη, στο πλαίσιο της οποίας διέμειναν για δύο ημέρες στο Ρέθυμνο, προκειμένου…

Επίσκεψη στο νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Παπαδάκη, πραγματοποίησαν χθες 10 Ρώσοι δημοσιογράφοι, που εργάζονται σε τουριστικά έντυπα και ηλεκτρονικά<...> Μέσα της Ρωσίας. Οι 10 δημοσιογράφοι πραγματοποιούν ολιγοήμερη επίσκεψη στην Κρήτη, στο πλαίσιο της οποίας διέμειναν για δύο ημέρες στο Ρέθυμνο, προκειμένου να επισκεφτούν αξιοθέατα και περιοχές του nομού για τις ανάγκες των ρεπορτάζ τους, που θα φιλοξενηθούν σε ρωσικές εφημερίδας και περιοδικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι δημοσιογράφοι φιλοξενούνται από το Σύλλογο Ξενοδόχων Ρεθύμνου και συνοδεύονταν στο Νομαρχιακό Μέγαρο από τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, κ. Τσακαλάκη.

Ο νομάρχης καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους στο νομό, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, με τα φυσικά του κάλλη, τη μοναδική βιοποικιλότητα, την ιστορία και τον πολιτισμό του σε συνδυασμό με το εύκρατο κλίμα και τους φιλόξενους κατοίκους του, αποτελεί έναν πολύ αξιόλογο και ασφαλή ταυτόχρονα τουριστικό προορισμό για τους Ρώσους, τους οποίους χαρακτήρισε ως “εκλεκτή πελατεία”. Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Παπαδάκης για την κρητική διατροφή, η οποία χαίρει παγκόσμιας επιστημονικής αναγνώρισης για την υψηλή διατροφική της αξία, καθώς και τη συμβολή της στη μακροζωία. Επιπλέον, ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες και παρεμβάσεις της Νομαρχιακής Αρχής στην Πολιτεία προκειμένου να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια (VISA), που αποτρέπουν αρκετούς Ρώσους από το να επισκεφτούν τη χώρα μας, παρότι τους συνδέουν με την Ελλάδα κοινοί δεσμοί, όπως η θρησκεία.

Με τη σειρά τους οι Ρώσοι δημοσιογράφοι ευχαρίστησαν τον κ. Παπαδάκη για την ενημέρωση και την εγκάρδια υποδοχή, αλλά και για το οπτικοακουστικό υλικό προβολής της νομαρχίας (έντυπα, βιβλία, DVD, CD), που τους διανεμήθηκε, ώστε να αντλήσουν πληροφορίες για τα ρεπορτάζ τους. Επιπλέον προχώρησαν σε ερωτήσεις σχετικά με την Κρητική Διατροφή, τις αγροτουριστικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται στο νομό, καθώς και τη συχνότητα των δρομολογίων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από την πόλη προς την ενδοχώρα του νομού. Τέλος, δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές του τόπου, αλλά και τη ζεστή φιλοξενία των Ρεθεμνιωτών.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο αντινομάρχης Ρεθύμνου, κ. Μανώλης Σταυρακάκης, οι νομαρχιακές σύμβουλοι, κα Ζωή Σιταρένιου–Μπριλλάκη και Γιάννα Κεφαλογιάννη–Μπιρλιράκη, ο γενικός γραμματέας της νομαρχίας, κ. Συμεών Γιαννάκης και στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Νομαρχίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024