Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Ryanair καταδικάζει την Ursula von der Leyen για την ανεπαρκή προστασία των επιβατών της ΕΕ
Αερομεταφορές

Η Ryanair καταδικάζει την Ursula von der Leyen για την ανεπαρκή προστασία των επιβατών της ΕΕ

Λόγω των γαλλικών απεργιών, το α΄ τρίμηνο του 2023 ακυρώθηκαν πάνω από 627.000 πτήσεις επιβατών της Ryanair.

Καθώς η απεργία του γαλλικού ATC συνεχίζεται για 38η ημέρα, μέσα σε 3 μήνες, η Ryanair καταδικάζει την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen για την αποτυχία της να προστατεύσει το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών/επισκεπτών της ΕΕ στην ελευθερία της κυκλοφορίας, επιτρέποντας την επανειλημμένη απεργία στους ουρανούς της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, λόγω των γαλλικών απεργιών, το α΄ τρίμηνο του 2023 ακυρώθηκαν πάνω από 627.000 πτήσεις επιβατών της Ryanair, μειώνοντας την ουσιαστική ενδοευρωπαϊκή συνδεσιμότητα και βλάπτοντας τον τουρισμό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής, αυτοί οι επιβάτες θα μπορούσαν εύκολα να προστατευθούν χωρίς να παρεμποδιστεί το δικαίωμα των γαλλικών συνδικάτων ATC να απεργούν με τα ακόλουθα μέτρα:

  • Προστασία των γαλλικών υπερπτήσεων κατά τη διάρκεια απεργιών ATC (χρησιμοποιώντας τους νόμους ελάχιστων υπηρεσιών) όπως στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία
  • Δυνατότητα στα άλλα ATC της Ευρώπης να διαχειρίζονται πτήσεις πάνω από τη Γαλλία ενώ η γαλλική ATC απεργεί
  • Εντολή στα γαλλικά συνδικάτα ATC να συμμετάσχουν σε δεσμευτική διαιτησία πριν προκηρύξουν απεργίες
  • Εντολή εκ των προτέρων κοινοποίηση συμμετοχής στην απεργία

«Τα γαλλικά συνδικάτα μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην απεργία χωρίς να τους επιτρέπεται να κλείσουν ολόκληρο τον ανώτερο γαλλικό εναέριο χώρο, όπως αποφεύγουν τα συνδικάτα ATC στην Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα προστατεύοντας τις υπερπτήσεις. Είναι εντελώς δυσανάλογο και άδικο το γεγονός ότι οι εσωτερικές πτήσεις της Γαλλίας προστατεύονται από το αρμόδιο υπουργικό νόμο, αλλά οι υπερπτήσεις πολιτών/επισκεπτών της ΕΕ από τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία ακυρώνονται».

Η τοποθέτηση του εκπρόσωπου Τύπου της Ryanair

«Σήμερα, οι γαλλικές ATC απεργούν για 38η ημέρα μέσα σε μόλις 3 μήνες, με χιλιάδες ακόμη επιβάτες της ΕΕ να μην ταξιδεύουν με τις προκαθορισμένες πτήσεις τους, καθώς αυτές ακυρώνονται χωρίς καμία προειδοποίηση. Φυσικά τα γαλλικά συνδικάτα έχουν δικαίωμα στην απεργία, ωστόσο εμείς περιμένουμε από την πρόεδρο της Κομισιόν να κάνει τη δουλειά της και να προστατεύσει το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών/επισκεπτών της ΕΕ στην ελευθερία της κυκλοφορίας, το οποίο έχει η ίδια και το Σώμα των Επιτρόπων της».

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024