Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ TUI προχωρά στην προαναγγελθείσα απόλυση 8.000 υπαλλήλων της
TOs

Η TUI προχωρά στην προαναγγελθείσα απόλυση 8.000 υπαλλήλων της

Από την επανεκκίνηση των πτήσεων μετά την έξαρση του COVID-19, η TUI είχε προσφέρει διακοπές σε 1,4 εκατ. πελάτες, αλλά έχει πληγεί από τις συνεχείς αλλαγές στις ταξιδιωτικές οδηγίες από διάφορες κυβερνήσεις στις αγορές της, με αποτέλεσμα τη μείωση της χωρητικότητάς από 30% σε 25% το δ' τρίμηνο 2020 και τη μετάβαση σε εναλλακτικούς προορισμούς χαμηλού κινδύνου.

Η TUI δήλωσε ότι το πρόγραμμα περικοπών 8.000 θέσεων εργασίας είναι στα πλαίσια της προγραμματισμένης εξοικονόμησης 300 εκατ. ευρώ ετησίως, καθώς ο κολοσσός αντιμετωπίζει με μια άνευ προηγουμένου πτώση κατά 83% στις καλοκαιρινές κρατήσεις και έχει πληγεί από τις τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και τις καραντίνεα λόγω COVID-19.

Η επιχείρηση έλαβε δισεκατομμύρια ευρώ ως κρατική ενίσχυση από τη γερμανική κυβέρνηση, ξεκίνησε όμως παράλαλληα ένα “σκληρό” πρόγραμμα μείωσης κόστους, το οποίο έχει πλέον μειώσει πάνω από το 70% των γενικών της εξόδων.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η πλήρης εξοικονόμηση δεν θα είναι εφικτέα πριν το 2022, αλλά επίσης ανέφερε ότι “έργα που ανακοινώθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη από την κεντρική διοίκηση, τα Markets & Airlines και Destination Services αναμένεται ήδη να προσφέρουν εξοικονόμηση σχεδόν 300 εκατ. ευρώ”.

Η TUI δήλωσε ότι από την επανεκκίνηση των πτήσεων μετά την έξαρση του COVID-19, είχε προσφέρει διακοπές σε 1,4 εκατ. πελάτες, αλλά έχει πληγεί από τις “συνεχείς αλλαγές στις ταξιδιωτικές οδηγίες από διάφορες κυβερνήσεις” στις αγορές της, με αποτέλεσμα να μειώσει τη χωρητικότητά της από 30% σε 25% το δ’ τρίμηνο του 2020 και να μεταβεί σε εναλλακτικούς προορισμούς χαμηλού κινδύνου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου TUI, Friedrich Joussen, τόνισε: “Η διαθεσιμότητα προορισμών αυτήν τη στιγμή επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις κυβερνητικές πολιτικές και την ανάπτυξη της πανδημίας, που σημαίνει ότι το περιβάλλον παραμένει ασταθές και είναι πιθανό να παραμείνει έτσι για τα επόμενα τρίμηνα”. Ακόμη, πρόσθεσε τη φωνή του σε όλους εκείνους τους επιχειρηματικούς φορείς της αεροπορικής βιομηχανίας που ζητούν να γίνουν πιο διαθέσιμα τα τεστ στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις.

Από την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων, η TUI δήλωσε ότι έχει εξασφαλίσει συμφωνία αποζημίωσης με την Boeing για το πρόγραμμα των καθηλωμένων 737 Max, που ακολούθησε τις δύο θανατηφόρες συντριβές (Lion Air και Ethiopian Airlines). Η Boeing πρόκειται να πληρώσει στην TUI αποζημίωση για τρία χρόνια και να αναβάλει 61 παραδόσεις, επιτρέποντας της να προσαρμόσει την χωρητικοτητα του στόλου της ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο η κρίση του COVID-19 εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024