Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠρος περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας η Ryanair
Αεροπορικές εταιρείες

Προς περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας η Ryanair

Η εταιρεία προβλέπει ότι η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια δε θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019 όχι νωρίτερα από το καλοκαίρι του 2022.

Η Ryanair πρόκειται να προχωρήσει έως και σε 3.000 περικοπές θέσεων εργασίας, κυρίως πιλότους και πλήρωμα καμπίνας, αλλά και ομάδες από τα κεντρικά της γραφεία. Το υπόλοιπο προσωπικό θα λάβει άδεια άνευ αποδοχών και θα μειώσει το μισθό του έως και 20%, καθώς η αεροπορική εταιρεία κλείνει ορισμένες βάσεις αεροσκαφών σε ολόκληρη την Ευρώπη έως ότου ανακάμψει η επιβατική κίνηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Michael O’Leary, του οποίου η αμοιβή μειώθηκε κατά το ήμισυ τον Απρίλιο και τον Μάιο, συμφώνησε τώρα να παρατείνει αυτήν την περικοπή μισθών για το υπόλοιπο του οικονομικού έτους έως τον Μάρτιο του 2021.

Η αεροπορική εταιρεία αποκάλυψε τα σχέδιά της, λέγοντας ότι αναμένει να λειτουργήσει με λιγότερο από το 1% του προγραμματισμένου προγράμματος πτήσης έως τις 2 Ιουνίου.

Παρ’όλο που ορισμένες πτήσεις αναμένεται να επιστρέψουν τον Ιούλιο, η Ryanair αναμένει να μεταφέρει όχι περισσότερο από το μισό του αρχικού στόχου της για κυκλοφορία 44,6 εκατ. επιβατών το β’ τρίμηνο του έτους.

Για το πλήρες οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2021, η Ryanair αναμένει τώρα να μεταφέρει λιγότερα από 100 εκατ. επιβάτες, περισσότερο από 35% κάτω από τον αρχικό στόχο των 154 εκατομμυρίων.

Ο γενικός γραμματέας του σωματείου BALPA, Brian Strutton, κατηγόρησε τη Ryanair ότι έκανε στροφή στις προβλέψεις της για την πανδημία. “Δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση ή διαβούλευση από τη Ryanair σχετικά με τις 3.000 πιθανές απώλειες θέσεων εργασίας και αυτό αποτελεί άσχημη είδηση ​​για πιλότους και προσωπικό, που έχουν μειώσει τις αποδοχές τους στο πλαίσιο του καθεστώτος διατήρησης θέσεων εργασίας από την κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι στις αερομεταφορές αντιμετωπίζουν τώρα τσουνάμι απώλειας θέσεων εργασίας. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να σταματήσει να ονειρεύεται και να τηρήσει την υπόσχεση που δόθηκε στις 17 Μαρτίου για βοήθεια προς τις αεροπορικές εταιρείες αλλιώς ή αεροπορική βιομηχανία, που είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, θα καταστραφεί”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024