Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Airbnb προσφέρει προσωρινό κατάλυμα σε 100.000 Ουκρανούς πρόσφυγες
Τουριστικά καταλύματα

Η Airbnb προσφέρει προσωρινό κατάλυμα σε 100.000 Ουκρανούς πρόσφυγες

Η παραμονή θα χρηματοδοτείται από την Airbnb, από δωρητές του Ταμείου για τους Πρόσφυγες της Airbnb.org (Refugee Fund) και από ιδιοκτήτες καταλυμάτων Airbnb.org.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης καταλυμάτων Airbnb ανακοίνωσε σήμερα ότι ο μη κυβερνητικός βραχίονάς της, Airbnb.org, θα προσφέρει δωρεάν προσωρινή στέγαση σε 100.000 πρόσφυγες που εγκατέλειψαν την Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της, Brian Chesky και ο Joe Gebbia, πρόεδρος της Airbnb.org, έστειλαν σήμερα επιστολές στους ηγέτες της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Γερμανίας και της Ουγγαρίας προσφέροντας βοήθεια για τη στέγαση των προσφύγων. Οι χώρες αυτές μοιράζονται σύνορα με την Ουκρανία. Ενώ η Airbnb.org δεσμεύεται να διευκολύνει τη βραχυπρόθεσμη στέγαση για έως και 100.000 πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία, θα συνεργαστεί στενά με τις κυβερνήσεις για να υποστηρίξει καλύτερα τις συγκεκριμένες ανάγκες σε κάθε χώρα, μεταξύ άλλων παρέχοντας μακροχρόνιες παραμονές.

Η παραμονή θα χρηματοδοτείται από την Airbnb, από δωρητές του Ταμείου για τους Πρόσφυγες της Airbnb.org (Refugee Fund) και από ιδιοκτήτες καταλυμάτων Airbnb.org.

Τουλάχιστον 300.000 Oυκρανοί πρόσφυγες έχουν μέχρι στιγμής εισέλθει στην ΕΕ μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα και το μπλοκ πρέπει να προετοιμαστεί για την υποδοχή εκατομμυρίων άλλων.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Airbnb και η Airbnb.org έχουν προσφέρει σε περισσότερους από 54.000 πρόσφυγες και αιτώντες άσυλο από χώρες όπως η Συρία, η Βενεζουέλα και το Αφγανιστάν, προσωρινή στέγαση μέσω συνεργατών του Airbnb.org. Πέρυσι, η Airbnb.org ανακοίνωσε τη δημιουργία του Refugee Fund και έχει κινητοποιήσει περισσότερους από 4.000 δωρητές για να υποστηρίξουν περαιτέρω το έργο της για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο σε όλο τον κόσμο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024