Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΗ Starwood αντιμέτωπη με αγωγή ύψους 16,7 εκατ. δολ. για τη Νόσο των Λεγεωνάριων
Τρία άτομα προσβλήθηκαν στο Dubai Westin Mina Seyahi, ο τρίτος κατέληξε

Η Starwood αντιμέτωπη με αγωγή ύψους 16,7 εκατ. δολ. για τη Νόσο των Λεγεωνάριων

Σύμφωνα με αγωγή κατά της διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας Starwood ο Βρετανός Thomas Boyle και η Γαλλίδα Elodie Nogues προσβλήθηκαν από τη Νόσο των Λεγεωνάριων μετά από διαμονή τους στο Dubai […]

Σύμφωνα με αγωγή κατά της διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας Starwood ο Βρετανός Thomas Boyle και η Γαλλίδα Elodie Nogues προσβλήθηκαν από τη Νόσο<...> των Λεγεωνάριων μετά από διαμονή τους στο Dubai Westin Mina Seyahi τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2009 αντίστοιχα. Η υγεία τους επιδεινώθηκε ταχύτατα και κατέληξαν σε παραμονή σε νοσοκομείο. Ένας τρίτος πελάτης, ο ραδιοφωνικός σχολιαστής του BBC Bill Frindall, ετών 69, πέθανε ως αποτέλεσμα της νόσου.

Το βακτήριο της legionella που προκαλεί τη Νόσο των Λεγεωνάριων (μια μορφή πνευμονίας) μπορεί να βρεθεί σε φυσικές πηγές νερού, όπως λίμνες και τα ποτάμια, αλλά στην περίπτωση των ανθρωπογενών συστημάτων νερού και σε συστήματα ψύξης, ιαματικά σπα, αλλά και μονάδες κλιματισμού. Οι άνθρωποι μολύνονται από την εισπνοή σταγονιδίων νερού που περιέχουν το βακτήριο. Δεδομένου ότι η ασθένεια εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1976 – σε μια συνεδρίαση της απόστρατων Αμερικανών στρατιωτικών ή “λεγεωνάριων” – τα κρούσματα έχουν συνδεθεί με ξενοδοχεία, κρουαζιερόπλοια και άλλα είδη καταλυμάτων διακοπών. Περίπου το 5-15% των περιπτώσεων αποδεικνύεται μοιραίες, με τους ηλικιωμένους που κινδυνεύουν περισσότερο.

Ο Boyle έφτασε στο Westin με την οικογένειά του το Δεκέμβριο του 2008 και έφυγε αρκετές ημέρες αργότερα, στις 6 Ιανουαρίου 2009. Στην επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αγωγή αναφέρει ότι ανέπτυξε συμπτώματα γρίπης και η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία. Πέρασε έπειτα ένα δεκαπενθήμερο σε νοσοκομείο στο Ηνωμένο Βασίλειο με διαγνωσμένη την ασθένεια.

Ο Nogues άρχισε να αισθάνεται αδυναμία και πυρετό δύο ημέρες μετά το check-in στο ξενοδοχείο, μαζί με το γιο της και ένα φίλος του, στις 14 Φεβρουαρίου. Με την επιδείνωση της υγείας της, επέστρεψε στη Γαλλία στις 21 Φεβρουαρίου, όπου επίσης διαγνώτηκε με τη Νόσο των Λεγεωνάριων.

Ο Frindall, αναγνωρισμένος παίκτης του κρίκετ και εκφωνητής ραδιοφώνου, επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 20 Ιανουαρίου ύστερα από μια περιοδεία στο Ντουμπάι με τη φιλανθρωπική ομάδα κρίκετ, Lord`s Taverners. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε γρήγορα και δεν ήταν σε θέση να ανακάμψει ύστερα από την κατάρρευση ενός από τους πνεύμονες του. Απεβίωσε στο νοσοκομείο Swindon στις 30 Ιανουαρίου. Η ομάδα δήλωσε ότι κανένα άλλο μέλος της δεν παρουσίασε συμπτώματα της Νόσου των Λεγεωνάριων.

Μετά από αυτά τα περιστατικά, η εκπρόσωπος της Starwood Amalie Craig, ανέφερε σε γραπτή δήλωση ότι η εταιρεία “συνεχίζει εκτεταμένη έρευνα με ανεξάρτητους αξιολογητές, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων Ευρωπαίων και Αμερικανών εμπειρογνωμόνων, για να ερευνήσει αν το βακτήριο της λεγιονέλλας είναι παρόν στο ξενοδοχείο”. Η έρευνα διεξάγεται σε συνεργασία με το Δήμο του Dubai και τις υγειονομικές αρχές του Dubai.

Μεταγενέστερη δήλωση από τη Starwood αναφέρει: “Δε βρέθηκε παρπουσία του βακτήριου της λεγιονέλλας μέχρι σήμερα στο ξενοδοχείο, ύστερα από τα πρώτα τεστ από διαπιστευμένο ανεξάρτητο εργαστήριο και συστηματικούς και τακτικούς ελέγχους του ξενοδοχείου”. Και συνέχισε: “Αν και οι έλεγχοι δεν οδήγησαν σε ανακάλυψη της λεγιονέλλα στο χώρο, η διαχείριση του ξενοδοχείου συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση και επικοινωνεί με επισκέπτες και συνεργάτες, ώστε να τους ενημερώσει για την κατάσταση. Η συνεχής παρακολούθηση σκοπεύει στην διασφάλιση ότι το ξενοδοχείο ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις όσον αφορά στην υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία των επισκέπτες και των συνεργατών του”.

Σύμφωνα με την αγωγή, και οι δύο ενάγοντες δεν ήταν σε θέση να επιστρέψουν στην κανονική ζωή τους καθώς έπασχαν από κατάθλιψη και άγχος. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αποφασίζει αν η υπόθεση μπορεί να προχωρήσει σε δίκη, μια απόφαση που θα πιθανόν χρειαστεί μέχρι έως και ένα χρόνο για να παρθεί.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024