Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤαϊλάνδη: Αποσύρθηκαν οι διαδηλωτές
Οι διαδηλωτές "με τα κόκκινα πουκάμισα" αποχώρησαν

Ταϊλάνδη: Αποσύρθηκαν οι διαδηλωτές

Μετά από εντολή των ηγετών της αντιπολίτευσης, αποσύρονται από το κέντρο της πρωτεύουσας Μπανγκόκ οι χιλιάδες διαδηλωτές που επί τρεις εβδομάδες είχαν εξεγερθεί, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Βετζατζίβα και […]

Μετά από εντολή των ηγετών της αντιπολίτευσης, αποσύρονται από το κέντρο της πρωτεύουσας Μπανγκόκ οι χιλιάδες διαδηλωτές που επί τρεις εβδομάδες είχαν εξεγερθεί,<...> ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Βετζατζίβα και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές που έχουν περικυκλωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας κοντά στην έδρα της κυβέρνησης, αποφάσισαν να διαλυθούν το πρωί, όπως ανακοίνωσε η Πρατίπ Ουνγκονγκτάμ Χάτα, εκ των ηγετών της αντικυβερνητικής εξέγερσης. “Είχαμε συνομιλίες από τη χθεσινή νύχτα και αποφασίσαμε να διαλυθούμε” είπε η Πρατίπ Ουνγκονγκτάμ Χάτα, αλλά πρόσθεσε ότι “οι ηγέτες δε θα παραδοθούν” στις αρχές.

Οι επικεφαλής της διαδήλωσης κατέληξαν στην απόφαση αυτή για “να σωθούν οι ζωές αθώων ανθρώπων”, μετά την βίαιη καταστολή που ξεκίνησε από χθες ο στρατός με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και 113 να τραυματιστούν, εκ των οποιων 44 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Μετά τις διακηρύξεις των οργανωτών της εξέγερσης, οι διαδηλωτές “με τα κόκκινα πουκάμισα” άρχισαν σιγά σιγά να αποχωρούν. Οι αρχές έφεραν μάλιστα στην περιοχή αρκετά λεωφορεία, διαβεβαιώνοντας τους διαδηλωτές ότι “θα τους μεταφέρουν με ασφάλεια “.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Βετζατζίβα κήρυξε την Κυριακή την Μπανγκόκ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να καταστείλει τις διαδηλώσεις. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του εκδιωχθέντα πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Ταξίν Σιναουάτρα, ο οποίος παρότρυνε τους υποστηρικτές του να πραγματοποιήσουν επανάσταση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024