Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπαιτούνται δομικές μεταρρυθμίσεις στον τουρισμό
Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Απαιτούνται δομικές μεταρρυθμίσεις στον τουρισμό

Δομικές μεταρρυθμίσεις λειτουργικού χαρακτήρα, άμεσα μέτρα στήριξης της τουριστικής οικονομίας και νέες πολιτικές συναρμοδίων υπουργείων ήταν οι προτάσεις που κατέθεσε αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΕΤΕ κατά τη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργο Παπανδρέου

Δομικές μεταρρυθμίσεις λειτουργικού χαρακτήρα, άμεσα μέτρα στήριξης της τουριστικής οικονομίας και νέες πολιτικές συναρμοδίων υπουργείων ήταν οι<...> προτάσεις που κατέθεσε αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΕΤΕ κατά τη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Ως προς τις δομικές μεταρρυθμίσεις, η πάγια θέση του ΣΕΤΕ είναι η ανάληψη του συντονισμού του κυβερνητικού έργου για τον τουρισμό από πρόσωπο ή όργανο ευθέως κατευθυνόμενο και ελεγχόμενο από τον πρωθυπουργό. Εξίσου αναγκαία καθίσταται η θεσμοθέτηση εξωκοινοβουλευτικού υφυπουργού ή γενικού γραμματέα Τουρισμού πενταετούς θητείας, παράλληλα με την ενίσχυση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης ως προς τη σηματοδότηση του ρόλου του στον τομέα της οικονομίας. Όσο δε αφορά στην προβολή και εκπροσώπηση του ελληνικού τουρισμού στις ξένες αγορές, κρίνεται αναγκαία πλέον η μετεξέλιξη του ΕΟΤ σύμφωνα με το μοντέλο του Maison de la France και του Visit Britain σε συνεργασία πάντα με τον ιδιωτικό τομέα και στελεχωμένο με επαγγελματίες managers και marketers.

Ως προς τα μέτρα στήριξης: τονίστηκε η κατά προτεραιότητα ανάγκη:
Α. για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων (με την ενεργοποίηση της εγγυοδοσίας του Δημοσίου προς τις τράπεζες για χορήγηση δανείων και την επέκταση της αναστολής καταβολής της εισφοράς του Ν.128/75), τη μείωση του ΦΠΑ για περίοδο δύο ετών, καθώς και
Β. για την επιδότηση της εργασίας για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Ακόμα, για την τόνωση της τουριστικής ζήτησης προτάθηκαν ως κατά προτεραιότητα αναγκαία: η μείωση του σπατόσημου στα περιφερειακά αεροδρόμια, η προσέλκυση νέων/περισσότερων αερομεταφορέων, η επιδότηση αεροπορικών συνδέσεων, η αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων και η επικαιροποίηση του κανονισμού πτήσεων charter. Παράλληλα, προτάθηκαν μέτρα στήριξης του θαλάσσιου τουρισμού όπως η άρση του cabotage, η ανάπτυξη μαρινών και η εφαρμογή πολιτικής προσέλκυσης σκαφών αναψυχής.

“Η ανάκαμψη του τουρισμού μας που αναμένεται ισχυρή από το 2011 και μετά, εξαρτάται φυσικά και κατά κύριο λόγο από την ανάκαμψη των ισχυρών οικονομιών της Ευρώπης. Όμως, τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των εσόδων από τον τουρισμό, αλλά και οι ιστορικά μεγάλες αντοχές του, είναι οι καλύτερες εγγυήσεις ότι τα προτεινόμενα προς εφαρμογή μέτρα στον τουριστικό τομέα θα αποδώσουν τα μέγιστα στο βραχυχρόνιο διάστημα”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Νίκος Αγγελόπουλος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024