Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣυνάντηση Κ. Μαρκόπουλου με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden
Η ηγεσία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στους Χειμερινούς Special Olympics

Συνάντηση Κ. Μαρκόπουλου με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος επέστρεψε προχθες το βράδυ από την πολιτεία του Idaho των ΗΠΑ, όπου εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση τους χειμερινούς αγώνες των Special Olympics. Κατά τη…

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος επέστρεψε προχθες το βράδυ από την πολιτεία του Idaho των ΗΠΑ, όπου εκπροσώπησε την<...> ελληνική κυβέρνηση τους χειμερινούς αγώνες των Special Olympics. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη Boise, πρωτεύουσα του Idaho, πραγματοποίησε συναντήσεις από κοινού με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Special Olympics της Ελλάδας κα Γιάννα Δεσποτοπούλου, με προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που παρακολούθησαν τους αγώνες.

Ο κ. Μαρκόπουλος και η κα Δεσποτοπούλου, ειδικότερα, είχαν κατ’ιδίαν συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Joe Biden κατά τη διάρκεια της οποίας η κα Δεσποτοπούλου επέδωσε στον αμερικανό αντιπρόεδρο την επίσημη πρόσκληση προκειμένου να παραστεί στους παγκόσμιους αγώνες των Special Olympics που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα, στην Αθήνα, το 2011. Ο κ. Biden αποδέχθηκε την επίσημη πρόσκληση. Ο κ. Μαρκόπουλος προσκάλεσε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να συνδυάσει την παρουσία του στους αγώνες με ολιγοήμερες διακοπές στη χώρα μας.

Η Ελλάδα παρέλαβε το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξεως των αγώνων, τη σημαία και τη γυάλινη σφαίρα (έμβλημα των Special Olympics) υπό τις επευφημίες χιλιάδων θεατών και αθλητών οι οποίοι κατέκλυσαν το στάδιο.

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης στο σύντομο χαιρετισμό του υποσχέθηκε στους αθλητές και στους θεατές μια “αξέχαστη εμπειρία κατά τη διάρκεια των αγώνων που θα οργανώσει η Ελλάδα”. Η κα Δεσποτοπούλου εξήρε το πνεύμα των αγώνων, την προσπάθεια των αθλητών και των οικογενειών τους και τα ιδεώδη των Special Olympics. Σημειώνεται ότι στους χειμερινούς αγώνες που διεξήχθησαν στο Idaho συμμετείχαν πάνω από 100 χώρες. O κ. Μαρκόπουλος και η κα Δεσποτοπούλου παρακολούθησαν αγώνα καλλιτεχνικού πατινάζ, επισκέφθηκαν τις ιατρικές εγκαταστάσεις του σταδίου, συνομίλησαν με την ελληνική ομάδα, αλλά και ξένους αθλητές, καθώς και με προσωπικότητες οι οποίες παρέστησαν στους αγώνες, όπως ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής των Special Olympics dr Timothy Shriver, μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και του Ο.Η.Ε.

Στην τελετή λήξης η Ελλάδα παρουσίασε ένα μικρό χορευτικό πρόγραμμα, κυρίαρχο στοιχείο το οποίο ήταν η θάλασσα, υπό τους ήχους της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024