Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Ryanair συμφώνησε σε αποζημιώσεις επιβατών λόγω απεργιών των πιλότων το 2018
Αεροπορικές εταιρείες

Η Ryanair συμφώνησε σε αποζημιώσεις επιβατών λόγω απεργιών των πιλότων το 2018

Η αεροπορική εταιρεία είχε αμφισβητήσει απόφαση του Εφετείου που έκρινε ότι η απεργία δεν ήταν “έκτακτη περίσταση” και οφειλόταν αποζημίωση.

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ της Ryanair και των ρυθμιστικών αρχών σχετικά με πτήσεις που δεν απογειώθηκαν ποτέ λόγω απεργιών των πιλότων έληξε τελικά, με την αεροπορική εταιρεία να συμφωνεί να προασπίσει τα δικαιώματα των επιβατών. Πιο συγκεκριμένα, η Ryanair συμφώνησε να καταβάλει αποζημίωση σε όσους επηρεάστηκαν από τις ακυρώσεις των πτήσεων λόγω των απεργιών το 2018.

Οι επιβάτες που επηρεάστηκαν από καθυστερήσεις ή ακύρωση την τελευταία στιγμή της πτήσης τους κατά τη διάρκεια της απεργίας πριν από τέσσερα χρόνια μπορούν τώρα να ζητήσουν αποζημίωση από τη Ryanair και έχουν ενθαρρυνθεί να το κάνουν από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ην. Βασιλείου (CAA).

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους απέσυρε νομική προσφυγή της στο Ανώτατο Δικαστήριο, τερματίζοντας έτσι τη διαμάχη σχετικά με την αποζημίωση των πληγέντων επιβατών.

Η Ryanair είχε αμφισβητήσει απόφαση του Εφετείου που έκρινε ότι η απεργία δεν ήταν “έκτακτη περίσταση” και δεν οφειλόταν αποζημίωση. Η συμφωνία μεταξύ της ρυθμιστικής αρχής και της αεροπορικής εταιρείας επετεύχθη στις 30 Νοεμβρίου.

Εκπρόσωπος της εταιρεία δήλωσε ότι «η λύση που επιτεύχθηκε μεταξύ της Ryanair και της CAA είναι συνεπής με πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για απεργίες που πραγματοποιουνται από συνδικάτα, διασφαλίζοντας ενιαίο επίπεδο δικαιωμάτων των επιβατών σε όλη την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024