Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΚοινή πρωτοβουλία των δημάρχων Κω, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου και Νισύρου για τις περικοπές πτήσεων της Ryanair
Περιφέρεια

Κοινή πρωτοβουλία των δημάρχων Κω, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου και Νισύρου για τις περικοπές πτήσεων της Ryanair

Οι πέντε δήμαρχοι των νησιών, με κοινό διάβημά τους, που συνυπογράφουν, προς την αναπλ. υπουργό Τουρισμού ζητούν την παρέμβαση της κας Κουντουρά για να υπάρξει ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνδιαφήμισης ανάμεσα στον ΕΟΤ και στην εταιρεία.

Κοινή πρωτοβουλία ανέλαβαν ο πέντε δήμαρχοι των νησιών Κω, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου και Νισύρου για το ζήτημα που έχει ανακύψει με την περικοπή των δρομολογίων της Ryanair.

Οι πέντε δήμαρχοι των νησιών κ.κ. Γ. Κυρίτσης, Ι. Γαλουζής, Μιχ. Κόλλιας, Γρ. Στόϊκος και Χρ. Κορωναίος, με κοινό διάβημά τους, που συνυπογράφουν, προς την αναπλ. υπουργό Τουρισμού ζητούν την παρέμβαση της κας Κουντουρά για να υπάρξει ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνδιαφήμισης ανάμεσα στον ΕΟΤ και στην εταιρεία, με βάση όμως συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αύξηση των δρομολογίων της εταιρείας.

Στο Δημαρχείο της Κω συναντήθηκαν ο δήμαρχος Κω και ο δήμαρχος Καλύμνου. Νωρίτερα υπήρξε εκτενής τηλεφωνική επικοινωνία του δημάρχου Κω και με τους άλλους τρεις δημάρχους στην οποία συζητήθηκε το θέμα της Ryanair, ενώ με τον δήμαρχο Λέρου συζητήθηκε και το μεταναστευτικό, δυσανάλογο βάρος του οποίου σηκώνουν τόσο η Κως όσο και η Λέρος.

Στη συνάντηση του σημάρχου Κω με τον δήμαρχο Καλύμνου συζητήθηκε και το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν στην ανάγκη χρηματοδότησης από την Πολιτεία των δομών διαχείρισης απορριμμάτων στην Κω και στην Κάλυμνο. Συμφωνήθηκε μάλιστα να υπάρξει κοινή παρέμβαση προς τους αρμόδιους υπουργούς κ.κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Γιάννη Τσιρώνη.

Σε δήλωση του ο κ. Κυρίτσης αναφέρει: “Ο φοβικός Δήμος Κω, του απομονωτισμού, ανήκει στο παρελθόν. Ο Δήμος Κω προχωρά σε διαδημοτικές νησιωτικές συνεργασίες, εκεί που τα προβλήματα είναι κοινά. Το θέμα που ανέκυψε με τη Ryanair αφορά και τους πέντε δήμους. Είμαστε νησιά που αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα, πολλά από τα οποία δεν οφείλονται σε εμάς ως τοπικές κοινωνίες.

Ζητάμε από την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να πράξει το αυτονόητο. Σε ό,τι αφορά Στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, υπήρξε ταύτιση απόψεων με το Δήμαρχο Καλύμνου. Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στη χρηματοδότηση υποδομών προσωρινής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων, με την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία του αναγκαίου εξοπλισμού, αλλά και την χρηματοδότηση των απαραίτητων εγκαταστάσεων.

Η συνεργασία μας με τους άλλους νησιωτικούς δήμους θα συνεχιστεί σε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024