Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΡαντεβού με το αθηναϊκό κοινό δίνουν οι Οίνοι Πελοποννήσου
Οίνοι Πελοποννήσου

Ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό δίνουν οι Οίνοι Πελοποννήσου

Το ετήσιο ραντεβού των Αθηναίων οινόφιλων με τα κρασιά της Πελοποννήσου είναι… προ των πυλών. Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008, από τη 1 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., στο ξενοδοχείο […]

Το ετήσιο ραντεβού των Αθηναίων οινόφιλων με τα κρασιά της Πελοποννήσου είναι… προ των πυλών. Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008, από τη 1 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., στο ξενοδοχείο Hilton, οι «Οίνοι Πελοποννήσου…Φυσικά», θα περιμένουν<...>τους λάτρεις του κρασιού, για να τους δοκιμάσουν και να ξαναβρεθούν κοντά με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή τους.

Η καθιερωμένη, πλέον, απολαυστική εκδήλωση «Οίνοι Πελοποννήσου…Φυσικά», που φέρνει τους επισκέπτες της σε επαφή με πολλά από τα καλύτερα κρασιά της Ελλάδας και τους παραγωγούς τους, διοργανώνεται φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά. Η πρωτοβουλία είναι της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ), η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, ενώ προσκεκλημένοι είναι όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το ελληνικό κρασί.

Εκατοντάδες κρασιά όλων των τύπων, ανάμεσά τους και πρωτοεμφανιζόμενα, από 30 περίπου οινοπαραγωγούς, με προέλευση το μεγαλύτερο αμπελουργικό διαμέρισμα της Ελλάδας, την Πελοπόννησο, θα διατεθούν προς δοκιμή. Παράγονται από ελληνικές αλλά και διεθνείς ποικιλίες, που έχουν δώσει μοναδικά αποτελέσματα στα πελοποννησιακά εδάφη: αγιωργίτικο, μαυροδάφνη, μοσχοφίλερο, ροδίτης, καμπερνέ σοβινιόν, μερλό, σαρντονέ. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται πολλά κρασιά ελεγχόμενης ονομασίας προέλευσης απ’ όλη την Πελοπόννησο και με παράδοση αιώνων, όπως: Μαντίνεια, Μαυροδάφνη Πατρών, Νεμέα, Πάτρα, Μοσχάτος Πατρών, κ.α.

Οι περισσότεροι από τους 1.000 επισκέπτες της περυσινής διοργάνωσης βίωσαν μία εξαιρετική οινική εμπειρία, εντός της άνετης και άψογα εξοπλισμένης αίθουσας της εκδήλωσης «Οίνοι Πελοποννήσου…Φυσικά». Εκτός, όμως, από αυτήν, οι «Οίνοι Πελοποννήσου…Φυσικά» θα εξαπλώσουν και φέτος τα αρώματα και τη γεύση τους σε δεκάδες εστιατόρια της Αθήνας, όπου θα διατίθενται προνομιακά.

Για όλη την επόμενη εβδομάδα από την ημέρα της εκδήλωσης, σε επιλεγμένους χώρους εστίασης θα φιλοξενείται από ένα πελοποννησιακό κρασί, με την εξής εκπληκτική προσφορά: 50% έκπτωση, που σημαίνει πως για κάθε φιάλη θα αντιστοιχεί άλλη μια δωρεάν, για επιτόπου κατανάλωση ή ακόμα και για το σπίτι. Ειδικός κατάλογος, που θα παρέχεται στο χώρο της εκδήλωσης, θα ενημερώνει τους επισκέπτες για τα εστιατόρια και τα αντίστοιχα κρασιά της προσφοράς.

Το ταίριασμα κρασιού και εστιατορίου θα έχει γίνει σύμφωνα με την κουζίνα και το μενού του δεύτερου, για τη μεγαλύτερη δυνατή απόλαυση των έξυπνων οινόφιλων που θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν αυτήν την ευκαιρία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024